Khamis, 28 April 2011

dia yang telah pergi.

Assalammualaikum. . .

Malam nie diri ini. terasa sedih sangat sangat, sangat sangat sedih.
dua hari dia tak mesej. Rupa rupanya dia dah pergi berjumpa Kekasih Yang Satu.
tinggalkan insan yg menyayangi dia bumi sementara ini.           

Walaupun dia hanya SAHABAT.

Meskipun baru sebulan lebih menjadi sahabat, tapi rasa sayang itu macam dah bertahun kenal.
Dia seorang yg baik. Dia seorang yg sangat mengambil berat.
Dia juga seorang yg tidak kedekut ilmu, selalu membantu dalam pelajaran aku.
Dia tak pernah merungut bila diri nie minta dia bantu dalam pelajaran walaupun masa itu dia letih bekerja.

p/s : 
awak, saya dah habis exam. lega rasa.

awak tahu tak, pagi 28/04/11.

saya mesej awak, bagi tahu yg saya ada paper last petang nanti..
kan awak penah cakap yg awak nak saya bagi tahu awak tiap kali sebelum saya p ambil exam..
tapi mesej saya tak "delivered" kat awak, saya fikir mungkin awak off fon..
tapi....

awak tahu tak, pagi 27/04/11..
saya ada hantar gambar kat awak.
kan dua hari sebelum tue awak ada cakap, awak rindu nak tengok gambar saya,
tapi tiap kali saya send mesti "failed".
lepas tue awak cakap, tak payah send dah la..

pagi tue memang saya boleh send gambar tue kat awak.
tapi gambar tue tak "delivered" kat awak, saya fikir awak mungkin tengah kerja, awak off fon awk.
tapi....

awak dah dua kali nak datang jumpa dgn saya, tapi saya sibuk dgn study.
so, awak pun cakap tak nak ganggu saya..
awak cakap nak jumpa dgn saya bila saya dah habis exam.
tapi....    awak yg pergi tinggalkan saya dulu. 

saya ingat lagi, masa saya nak exam mechanics, saya nangis risau tak boleh jawab exam esoknya.
awak cakap kat saya, 
"dah la tak nak ngis2, tak comel la bila awk ngis, awk mesti boleh buat, sye tahu awak boleh"
awak tahu napa saya boleh?
sbb kata-kata semangat yg awak dah bagi pada saya, doa saya pada Allah,
dan awak kongsi tips study awak tue, yg membolehkan awak dapat AKJ tiap-tiap sem dgn saya.
awk, lepas nei mesti saya akan rindukan awak, sebab tak kan ada lagi mesej dari awak. 
hanya mesej awak yg lepas ja akan jadi pengubat rindu saya pada awak.
saya ingat lagi, tiap kali kalau saya hantar mesej kat awak, mesti awak akan tanya,
"rindu kat saya ke :)?"
tapi....

tak kan ada lagi ayat tue lepas nie.
awak dah lama tak on fb awak..
bila saya tanya kenapa, awak cakap broadband awak tak bayar lagi.

dapat gaji hujung bulan nanti baru awak nak bayar..
hehehe.

saya dah lama tak ym dgn awak.
tapi saya tak kan dapat ym dgn awak dah sampai bila-bila.
awak juga penah cakap kat saya, bufday awak nanti awak nak hadiah.
padahal bufday awak lambat lagi. hehehe.
awak tahu tak, saya dah fikir tau nak bagi hadiah apa kat awak.
tapi....

bila awak kerja, awak rajin buat ot.
kta awk, "ya la, nak belanja awak makan juga nanti"

urmmm..
tapi semua tue tak kesampaian. kita hanya mampu merancang, Allah yg tentukan segalanya.
saya minta maaf banyak-banyak kat awak.
halalkn segala ilmu yg awak pernah bagi pada saya.
 muhamad zahir
 
* awak, semoga awak ditempatkan dikalangan org-org yg beriman.
semoga awak tenang disana. Amin.
saya akan igt dan simpan segala nasihat yg awak berikan pada saya.

ini ja yg mampu coretkan. . .
tak mampu utk menahan air mata. . .
AL-FATIHAH buat arwah. . .
yg pergi : 27/04/2011. . .

2 ulasan:

Mira Abdul Rahim berkata...

huwaa , sdeh nyaa , mybe Allah lebih sygkan si dea . ='(

eiyka berkata...

urmm..
yew, ALLAH lbeh sygkn dye...
dye mmg sowg yg baek..
ta pnah skitkn aty owg..
AL-FATIHAH.